Връчват награда за разследващата журналистика

Връчват награда за разследващата журналистика

Наградата за разследваща журналистика за 2013 година, ще бъде връчена на 29.05.2013 в 19:30 от фондация „Радостина Константинова”. Събитието ще се проведе в Гранд хотел София „Зала Триадица”, а печелившият ще получи плакет създаден от Георги Чапкънов и парична сума от три хиляди български лева.

Откакто е създадена фондацията „Радостина Константинова” това е вторият по ред конкурс за разследваща журналистика в страната. Първият награден през миналата година бе Иван Георгиев от bTV за филмите си „Да купиш изборите” и „Гласове от Пирин”. Поощрителните награди тогава взе екипа на БНТ за документалния филм на име „Глас под наем”.

Критериите, по които ще се връчи тазгодишната голяма награда, както и двете поощрителни са: пълнота на разследването, обективност, ефект на въздействие и не на последно място обществена значимост.  В надпреварата ще се включат най-именитите български медии в това число БНТ, bTV, Нова телевизия и много други.

Бъдете сигурни, че нашия портал за онлайн телевизия ще ви даде подробна информация относно това как са минали наградите, а ако искате да научите още за фондация „Радостина Константинова” и всичко около участниците в церемонията посетете уеб сайта www.radostinakonstantinova.org, където са публикувани всички важни неща около този и други конкурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *