Нова кражба на кинофестивала в Кан

Нова кражба на кинофестивала в Кан

Наглите обири на шестдесет и шестият кинофестивал в Кан продължават, както стана ясно от световните медии още вчера. До този момент бяха откраднати пари предназначени за заслужили дейци на киното, а вчера (22.05.) са били задигнати преносими компютри, бижута и пари в брой.

Обирът бил извършен във вила наета от компаниите „Silver Pictures” и „CIT Group” предадоха телевизионните медии от мястото на събитието. Крадците са се промъкнали през покрива на къщата, в отсъствие на наемателите, които в този момент са се занимавали с фестивала.

Директорът на „CIT Group” съобщи, че взломаджиите са имали милостта да оставят поне личните и кредитните карти на представителите. Миналата година също бе съпроводена от кражби, което идва да рече, че трябва да се положат още усилия за охраната, добави той.

Най-престижният кинофорум в световен мащаб се провежда именно в Кан. Фестивалът събира погледите на целия свят и именно такива лоши новини развалят реномето му. Отговорност ще бъде потърсена и дано полицейските служби успеят да си свършат работата.

Разположеното на средиземноморския бряг събитие завършва след шест дни като се надяваме, че до края няма да имаме повод да споделяме подобни вести с вас посетителите на портала за онлайн телевизия и забавления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *