Мария Статулова получава Златна липа

Мария Статулова получава Златна липа

 

Българката Мария Статулова ще получи наградата „Златна липа” за цялостен принос към българското кино, на международен фестивал, на който ще се излъчат тридесет филма от четиринадесет страни. Някои от продукциите са номинирани за „Оскар” и можем да ги видим от 1 юни в град Стара Загора.

Заралии ще посрещнат родни звезди като Мартина Вачкова, Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Димо Алексиев, Любо Чаталов и много други. Веднага след откриването на феста, зрителите ще могат да се насладят на италиански филм ”Доброто общество” с участието на Мария Грация Кучинота и Джан Карло Джанини.

Водещи на официалното събитие в Стара Загора ще бъдат Ирена Чичикова и Симеон Лютаков. На кинофестивала има специална секция, в която ще бъде презентирано националното ни кино. Някои от заглавията са ясни от сега, а именно „Миграцията на паламуда” с участието на Велко Кънев, „Още нещо за любовта”, „Аз съм домашен ученик” и прочие.

Гостите на фестивала ще гледат продукции от Македония, Русия, Грузия, Естония и така нататък. За ръководител на журито е избрана проф. Вера Найденова, а нейни помощници са Ласло Ковач, Алена Ивченко, Юрий Дачев и Дато Джанелидзе. Очакват се български и чужди посетители, които да анализират напредъка на десетките европейки и родни филми.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *