Българският филм TILT покорява Германия

Една от най-успешните български продукции TILT ще се разпространи в 24 немски града от 9 май. Такова нещо не се е случва с наш филм от двадесет години насам. На премиерата ще присъства пълен екип от България включващ Александър Сано, Явор Бахаров, продуцентът Борислав Чучков, режисьор Виктор Чучков и операторът Рали Райчев. Всички те ще се запознаят с зрителите в Берлин, Хамбург, Ваймар, Дрезден и други.

Българският филм TILT покорява Германия

Българският филм TILT покорява Германия

”Гордеем се, че започва разпространението, на TILT в Германия”, сподели Борислав Чучков пред журналисти. Както добре знаем филмът е един от най-гледаните у нас в последните двадесет и три години, като един месец бе на върха в бокс-офис класацията ни. Участието му на четиридесетте международни фестивала му донесе четиринадесет престижни награди. Виктор Чучков пък заяви, че ще бъде изключително радостен да види пълните немски киносалони, както бяха и на родна територия.

След като бе излъчен по Cinemax и HBO в Централна и Източна Европа, TILT бе избран като българският представител за наградата „Оскар” в раздел чуждоезични филми за 2011 година. Рекламната кампания на филма пък получи призванието Effie, което допълнително вдигна популярността на родната ни продукция. Надяваме се германците да харесат динамиката, актьорската игра и сюжета на TILT и ще очакваме отзиви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *